Hoppa till sidans innehåll

Volley2000 Mästerskapet 2010.

05 MAJ 2010 23:57
Ovan grabbarna som bildade två lag i årets turnering.
  • Skapad: 05 MAJ 2010 23:57

Vi hade anmält 2 st pojklag i U13 Röd (näst högsta nivån), nu blev det 2 st grupper med lag från både röd och svart (högsta nivå) nivå.

 

Lördagens gruppspel för båda lagen spelades i Kinnarps sporthall.

 

Floby Tigers vann 3 av 4 matcher under dagen och blev 2:a i gruppen, man förlorade endast mot Falkenberg VBK Blå som senare vann hela turneringen.

Detta innebar att laget gick vidare till kvartsfinal i Ållebergs sporthall som började klockan 8:45 på Söndags morgonen. I kvartsfinalen möte vi Södertelge VBK Twix, en jämn match som Tigers vann med 2-1 i set och en plats i semifinal 2 i Freja var klar.

Semifinalen skulle spelas mot Sollentuna VK Åskengnöge, om killarna var nervösa eller om Sollentuna var ett för bra lag är svårt att säga men en klar förlust med 2-0 i set blev det.

Efter lite mat och vila så var det dags att spela match om 3-4 platsen mot Lunds VK Svart, i denna match spelade och kämpade grabbarna på men det räcke inte ända fram utan en förlust inkasserades efter 2 jämna set.

 

Floby Panthers vann 2 av 5 matcher mot tufft motstånd och blev 4:a i gruppen, det blev B-slutspel om platserna 7-11 i Ållebergs sporthall tidigt på Söndagsmorgonen.

I första matchen mot Södertelge VBK Toblerone så öste grabbarna på och det var ingen tvekan om att dagen första match skulle sluta med vinst.

Andra matchen mot Sollentuna VK Poke blev tuffare men även denna match slutade med vinst.

I tredje matchen för dagen väntade Falkenberg VBK Vit, ett lag man förlorade mot i gruppspelet och nu hemskt gärna ville ha revanch på.

Det blev en jämn och välspelad match med många fina bollar, Panthers slet och kämpade och lyckades få revanch (vinst med 2-1 i set).

Sista matchen mot Örkelljunga slutade med förlust efter två jämna set (25-27, 24-26), nu gjorde detta inget för Panthers vann B-slutspelet och blev 7:a av 11 lag i klassen.

 

Två stolta coacher kan konstatera att lagen spelade till sig en 4:e och en 7:e plats och med tanke på att flertalet av spelarna har ett år kvar i samma klass så är det mycke bra gjort.

 

Tack för denna säsong, vi syns till hösten.

Larsa & Victor 

Skribent: Lars Hedström

I samarbete med;

SVBF liggande

 

Våra sponsorer som gör det möjligt för oss att utöva vår idrott;

 

Lundgrens-bingo

Postadress:
Floby VBK - Volleyboll
Denny Walthersson, Villagatan 34
52152 Floby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info