Hoppa till sidans innehåll

Lördagen den 26/3 spelade Flobys U-19 killar SM kval i Habo

28 MAR 2011 16:12
Det var en ganska smal trupp som åkte till Habo för att avverka hela kvalet under en enda dag.
  • Skapad: 28 MAR 2011 16:12

Det startade med gruppspel mot favoriterna Falkenberg som planenligt blev något för svåra för Floby killarna.

Men spelet var bra och killarna kom undan med ett mycket bra betyg vilket bådade gått inför fortsättningen.

Siffrorna blev 18-25, 20-25, starkast i denna matchen spelade Mattias Karlén och Linus Ekstrand som båda tog ansvar i servmottagningen och stod för många anfalls poäng.

 

Sedan väntade Lund i en match som var helt avgörande för om man skulle gå till semifinalspel eller hamna i placerings spel, detta präglade också spelet hos båda lagen.

Floby vann första sett med 25-19 och såg ut att gå mot en stabil seger, men då smög sig en viss försiktighet in i spelet. Andra sett vanns av Lund med 21-25, ett sett där de spelade med kniven på strupen och Floby killarna inte riktigt vågade vinna. Till tredje hade Flobys killar gaskat upp sig och kom ut som ett lag som ville och vågade vinna och detta blev avgörande, det blev seger 15-12. Nu kunde man andas ut efter en match med mycket nerver där alla bidrog men många avgörande bollar hamnade på kanterna hos tidigare nämnda Mattias och Linus, men nu klev även Sebastian Ringeby fram och tog stort ansvar i många viktiga lägen.

 

Sedan var det dags för semifinal mot Hylte, vilket blev en rysare där samtliga visade att de har vuxit till sig och kan stå upp i viktiga matcher.

Första sett förlorades med 22-25, men spelet var bra av Floby killarna men Hyltes större tyngd fällde avgörande. Andra vanns av Floby 25-19 och spelet var det bästa för dagen. Nu fungerade även block och mitten anfallet helt kanon vilket medförde att vågskålen vägde över i klar Floby favör. Tre blev en rysare som tyvärr förlorades med 14-16, men kunde lika väl gått åt andra hållet, all heder till samtliga spelare. Denna match var servmottagningen mycket bra och det resulterade i att vi kunde ta mycket poäng i mitten där Henrik Pettersson och Victor Göranson kunde briljera. Med bra servmottagning kunde en duktig Marcus Persson fördela bollarna som han ville och även nyttja en starktspelande Sebastian på högerkanten mer än tidigare, detta avlasta Linus och Mattias som började gå på knäna. Blockerings spelet lyfte sig denna matchen, samtliga blockade bra med ett extra plus till Markus som sällan setts ta så många block. Det roligaste var dock att samtliga visade att de vågade gå för seger hela vägen i en sådan typ av mach, mycket kul och värmande att se.

 

I stället för final blev det omgående match om tredje – fjärde platts mot Habo.

Nu hade luften gått ur killarna efter en lång dag,  Habos hemmaplan och bredare trupp fällde avgörandet. Habo kunde vinna med 18-25 och 20-25 vilket resulterade i en fin fjärdeplatts för Floby.

I sista match var alla trötta men ett extra plus till Teodor Persson som spelade bra och respektlöst hela matchen, mycket bra.

 

Nu är det bara att åka hem och träna bra och hårt fram till slutspelet i maj, för nu är vi äntligen tillbaka på banan.

 

Per Ekstrand.

Skribent: Per Ekstrand

I samarbete med;

SVBF liggande

 

Våra sponsorer som gör det möjligt för oss att utöva vår idrott;

 

Lundgrens-bingo

Postadress:
Floby VBK - Volleyboll
Denny Walthersson, Villagatan 34
52152 Floby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info