Hoppa till sidans innehåll

Mikasa Challenge

15 MAJ 2017 09:05
Under helgen 6-7 maj deltog Floby VK i Mikasa Challenge som gick av stapeln i Örebro. Floby deltog med tre lag.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2017 09:34

Floby Serve-Ess level 5 Flickor röd/svart;
På tjejsidan deltog man med 1 lag i nivån röd/svart  (tuffast möjliga).
Under lördagen var det gruppspel på schemat och i turordning stod Vansbro, Engelholm och Täby för motståndet. Mot Vansbro ställdes man mot ett överårigt och i centimeter större motstånd. Trots detta kunde man visa att bollkontroll och kämpaglöd fäller avgörandet.
Efter en bra genomförd match vann man med 2-0 i set.
Just 2-0 funkade bra för Floby resten av lördagen.
Både Engelholm och Täby slogs tillbaka och Floby var så långt obesegrade och gruppettor.
På söndagen var det så dags för slutspel.
Tyvärr kunde man inte riktigt matcha insatsen från lördagens utan fick se sig besegrade med 2-0 i en jämn match mot Helsingborg.
Lite depp påverkade säkert att även matchen efter mot Uppsala blev till förlust.
För motståndet i sista matchen stod återigen Täby för. Lite bättre tåga hos tjejerna blev till seger med 2-1.

- På lördagen spelade vi jättebra och visade bra fart och energi. På söndagen blev det stopp mot ett duktigt Helsingborgs, vi lite passiva och drog på oss lite för mycket misstag.
Det var starkt att vinna sista matchen och avsluta bra. Utöver matcherna hade vi en riktigt kul helg och det var glada och några erfarenheter rikare tjejer som reste hemåt.

serve ess
I laget deltog:
Alva Ek, Nadja Heldin, Lova Svensson, Flore-Louise Onema och Alva Nordén. Coach Kalle Nordén.

 

Floby United level 6 Pojkar röd/svart;

Mikasa Challenge började med en tidig avresa från Floby på lördagsmorgonen där alla ändå var pigga, glada och förväntansfulla inför helgen. När vi kom fram var killarna taggade och sugna på att få spela. Första matchen var mot Västerås där motståndet tyvärr inte var så tufft, men killarna gör en bra match med lite misstag och bra spel. Andra och tredje gruppspelsmatchen var lika som den första, lätta matcher med bra spel. Söndagens kvartsfinal började likadant mot Södertälje. I semifinalen bjöds det med mer match och motstånd mot Habo, killarna börjar lika knackigt och ger Habo en 5-0 ledning. Killarna spelar upp sig och minskar sina egna misstag och kommer ikapp första set slutar 25-21 till Habo. Andra set börjar likadant med en stor ledning till Habo men dom lyckas åter igen komma ikapp och spelar väldigt bra. Men tyvärr förlorar vi även detta set så Habo kom vidare till finalen. Matchen om tredjepriset mot Ängelholm blev också en väldigt bra match med bra spel och mycket räddningar från båda lagen vi gör en bra match och vinner denna med 2-0. Killarna ska ha en väldigt stor eloge de kämpar på bra och hade alltid humöret uppe både på och utanför planen, ett riktigt roligt lag att ha med att göra.

united

Spelare: Hampus Ekstrand, Filip Eriksson, August Nordén och William Ek

Coacher: Hampus Waltersson och Patrik Eriksson

 

Floby Lirarna level 5 Pojkar;

Helgen startades genom en match mot KFUM örebro där vi startade välldigt bra och vann över KFUM örebro med 2-0. Matchen efter mötte vi sollentuna och vi och våra spelar visste att de skulle bli väldigt tufft eftersom vi sett dem spela innan. Vi startade ganska segt och släpper de 2 första poängen sen började vi komma igång och spela väldigt, bra dock så räckte de inte och det ledde till en förlust med 2-0.

Tredje och sista matchen för dagen gick väldigt lätt och vi inledde båda seten starkt och detta gjorde så att vi vann med 2-0. Det här ledde till att vi gick vidare till A slutspel.

 

Med hotellfrukost i magen så var vi laddade och väldigt taggade inför vår kvartsfinal mot Habo.

Vid ett väldigt jämt första set då det stod 23-23 så lyckades vi få in de två sista bollarna som gjorde att vi vann setet. Andra set så slappnade vi av för mycket och det gjorde att Habo knep det andra setet.

Med en mycket jämn inledning i 3:e set så lyckades vi dra ifrån lite i mitten av setet och det gjorde så att vi kunde knipa setet, och även matchen, så då var vi i semifinal mot Uppsala.

I semfinalen mot Uppsala så tyckte våra spelare att Uppsalas spelare var väldigt stora, emot våra väldigt tekniska, men inte så långa killar. Med vår teknik och skicklighet lyckades vi även knipa den matchen mot Uppsala med 2-1 (även fast motståndarna var väldigt långa). Och nu var det den matchen som var viktigast i hela turneringen - Finalen! Vi skulle ännu en gång spela mot Sollentuna, dem vi förlorat mot innan i gruppspelet. De var ett väldigt jämt första set och våra grabbat var sjukt taggade och spelade riktigt bra. Detta gjorde att vi kunde ta med oss första set till en vinst. Andra set var vi inte riktigt med på vad som hände och Sollentuna snäppade upp ett steg och det gjorde att Sollentuna kunde vinna de setet. Tredje set inleddes bra och vi ledde med hela 5-0 men till sist så vann Sollentuna setet.

 

Med en summering skulle jag säga att våra grabbar spelade grymt bra och var väldigt taggade inför varje match. Detta gjorde att vi kunde ta med oss en silvermedalj hem.

Lirarna

Spelare: Axel Slätt, Daniel Säll, William Eriksson och Simon Brissman.

Coacher: Hugo Waltersson och Anton Hedström

Skribent: Patrik Rehn
Epost: This is a mailto link

I samarbete med;

SVBF liggande

 

Våra sponsorer som gör det möjligt för oss att utöva vår idrott;

 

Lundgrens-bingo

Postadress:
Floby VBK - Volleyboll
Denny Walthersson, Villagatan 34
52152 Floby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info