Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

U16 Mästerskapet pojkar, Guld!

25 SEP 2021 22:11
Flobys pojkar spelar U16-mästerskapet i Falköping. Det var ett par år sen senast vi kunde komma iväg och spela mästerskap i ungdomsvolleyboll.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2021 22:11

Helgen 25-26/9 spelas U16-SM i Falköping och vi är extra glada att kunna delta i denna tävling då vi har 5 st nybörjare i gruppen.

Laget består av både nybörjare och våra ungdomar som varit aktiva några år främst inom fyrmannavolley. Både ålder och spelmognad gör att vi nu äntligen kommer till spel i sexmannavolley med en trupp på hela 13 spelare. 

Stommen i laget består av tre spelare som har lite mer erfarenhet av sexmannavolley, för resterande är ”riktig” volleyboll något nytt. Hur ska det nu gå på första tävlingen var det många som frågade sig.

Laget består av pojkar födda -08, 07, 06 och en -05:a. Laget tävlar i klassen "Blå" vilket innebär att man lämnat nybörjarstadiet men inte har speciellt mycket erfarenhet av sexmannavolleyboll. Det finns en klass för nybörjare "Grön" och två svårare "Röd" respektive "Svart" för de mycket spelvana och rutinerade lagen. 

Efter ett par veckor nötande kom vi då till slut till spel. Lördagens gruppspel blev idel 2-0 segrar mot; Västerås, Uppsala och Solna. Samtliga i truppen har vart med på planen och bidragit till detta!

I och med segrarna i gruppspelet har laget kvalificerat sig direkt till semifinal på söndagen. Vi hoppas naturligtvis att segersviten håller i sig även imorgon.

Bilder från lördagens gruppspelsmatcher.

U16 2021 kollage gruppspel

Söndagens spel blev bara två matcher, först semifinal mot KFUM Umeå. En motståndare som såg ganska bra ut i de andra matcherna.

Men när vi möter Umeå och vinner komfortabelt med 2-0 (25-12, 25-16) utan större ansträngning förstår vi att vi har ett starkt lag. Framförallt har motståndarna väldiga problem med att hantera våra bra servar. Våra mest rutinerade killarna i laget; Mose Benjaminsson, William Eriksson och Simon Brissman tog många poäng på sina bra servar.

Efter den komfortabla segern ställs vi mot Kungälv som bara tappat ett set i gruppspelet. Kungälv är ett lag med ganska storväxta killar i laget som gav intryck av att nu blir det rejäl fajt om segern. Men att ta hand om våra servar kräver bättre lag än så. Även nu blev det 2-0 (25-19, 25-10) mycket tack var bra servar och ett effektivt blockeringsspel. 

Mycket bra genomfört av alla spelare som bidragit till Guldet i klassen Blå.

 

Bakre raden; Simon Brissman, Hugo Funke, Simon Jakaj, Alexander Rehn, Teo Lundmark, Oscar Lundh, Leon Ly.

Främre raden, Patrik Rehn, Felix Land, Jonathan Rehn, William Eriksson, Mose Benjaminsson.

Saknas på bild, Jakob MArkusson och Alexander Stenholm.

Skribent: Patrik Rehn
E-post: This is a mailto link

I samarbete med;

SVBF liggande

 

Våra sponsorer som gör det möjligt för oss att utöva vår idrott;

 

Lundgrens-bingo

Postadress:
Floby VBK - Volleyboll
Denny Walthersson, Villagatan 34
52152 Floby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info