Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: JUW

5/1-21 Floby - Uppsala 3-2 (20-25, 25-22, 14-25, 25-18, 15-13)

09 JAN 2021 16:40
Viktig seger mot Uppsala!
"Äntligen... Lite så kändes det nog för alla i och runt laget när Hampus kunde lägga in bollen efter en hård hoppserve av Matt", säger assisterande coach och sportchef Nordén.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2021 16:40

"För Flobys del gällde det att få till ett vägvinnande spel i minst 3 set för bärga sin första hemmavinst och knapra in på lagen framför i tabellen.
I första set var det dock gästande Uppsala som såg mest motiverade ut och Floby hamnade omgående på efterkälken. Stundom blixtrade spelet till men över lag hade man svårt att hålla nivån i spelet. 20-25 till gästerna.
I set 2 var det ombytta roller då Floby framförallt började "slita" sig till viktiga poäng och kunde hålla gästerna bakom sig till 25-22. Här trädde Teo Valtersson in från bänken och bidrog med bra servar till att Floby utjämnade till 1-1 i set.
Nu hoppades alla på att spelet skulle lossna, men icke. Uppsala trampade gasen i botten och servade riktigt bra under hela setet. Mer och mer uppgivet i Flobygänget gjorde setet till en snabb affär, 14-25.
Nu var det upp till bevis. Det blev en del tuffare ord i setpausen. Om det var det som behövdes låter vi vara osagt men nu syntes en annan vilja, reaktioner på med och motgång, ett mer liv i spelet. Via 25-18 var matchen utjämnad till 2-2 i set.
Femte set började lovande och Floby höll ledningen och hade bra lägen att utöka denna. Tyvärr kunde man inte förvalta detta utan vid 8-8 tog Uppsala 3 raka poäng och det såg ut att bli svårt att vända igen. Men visst gjorde hemmalaget en vass upphämtning återigen och var det via riktigt vassa servar av Teo som Floby kom ikapp. Trots detta gick Uppsala fram till 11-13. Floby tar tillbaka poängen och Matt får serven. 3 raka tunga servar senare kan Floby segerjubla.
Spelet går i vågor. Idag var det mer kämpa än skönspel, men ack så viktig seger. Killarna har verkligen slitit för denna seger. Teodor Walthersson gör jättebra inhopp och bidrar verkligen till denna vändning, starkt gjort. Alfred Walthersson sliter hårt i bakplanen och Daniel Persson tuggar på och blir välförtjänt MVP.
En eloge till Uppsala som visar en grym kämparglöd med en solid defense.", säger assisterande coach och sportchef Nordén. 
MVP
Floby: Daniel Persson
Uppsala: Oskar Trozell
Foto: Jan Walthersson
Skribent: Moa Blomgren
E-post: Adressen Gömd

I samarbete med;

SVBF liggande

 

Våra sponsorer som gör det möjligt för oss att utöva vår idrott;

 

Lundgrens-bingo

Postadress:
Floby VBK - Volleyboll
Denny Walthersson, Villagatan 34
52152 Floby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info