Hoppa till sidans innehåll

Floby VK 72-73


Ange alt-text här.

 Floby VK:S lag säsongen 1972-73.

Övre fr.v. Benny Nilsson, Åke Krus, Inge Bergström, Ingvar Svarén, Sam Karlsson, Arhle Johansson

Nedre fr.v. Klas Tilander, Göran Berg, Thomas Palmqvist, Mats Ekman.

O.b.s den tidens frisyrer som inte hade gjort bort sig på en hundutställning idag. All heder åt Arhle som har samma frilla då som nu, 36 år senare...å andra sidan har han inte haft nåt alternativ kanske.

 

Ingvar Svarén #6 bidrar men lite minnen:

Tyvärr kan jag inte komma med den alldeles perfekta informationen men mannen med # 7 hette Sam.Efternamnet har jag glömt. Han spelade egentligen med våra ärkefiender Alingsås VK, men han platsade inte där så han gick över till oss. Han fick nog inte spela p.g.a. att han inte tränade med dem ordentligt.
Bilden är från tävlingsåret 72/73. Det årets lag var nog det bästa laget jag spelade med. Vi hade två outstanding anfallare i Mats och Inge. De gick diagonalt. Åke Krus och jag spelade passare (tvåpassarsystem!) vilket innebar att vi anföll när vi kom i position 4. Tyvärr hade vi inte kommit på backspikes då. Hade vi kunnat utnyttja våra spikers mer hade vi nog kunnat vinna ytterligare matcher. Vi gick till semifinal och åke som vanligt ut mot Lidingö. Min store antagonist Anders Kristiansson spelade då i detta lag. Lennart Larsson ingick också i laget. Den absolut bäste spelaren var Janne Lundgren. Det året hade vi flera hårda matcher mot Eskilstuna anförda av Wovo Lach. Vi vann en bra match med 3 - 0 i februari 73 mot dem.
 
Efter att ha läst inslaget på hemsidan återkom Ingvar S med följande fantastiska inlägg:
Kommentaren om frisyrerna är klockren - kan du tänka dig att jag i den minimala idrottsväskan på den tiden medförde hårfön!
 
Hälsningar
Ingvar Svarén
 
Uppdaterat 090204/Tord O

 

 

 

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.

I samarbete med;

SVBF liggande

 

Våra sponsorer som gör det möjligt för oss att utöva vår idrott;

 

Lundgrens-bingo

Postadress:
Floby VBK - Volleyboll
Denny Walthersson, Villagatan 34
52152 Floby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info