Doping / Antivåld

Floby VK:s Dopning och Antivåldspolicy har som mål att skapa en vålds och drogfri idrottsmiljö för våra ungdomar. Att lära ut rent spel och repekt för andra människor. En förening där alla känner sig välkomna oavsett ursprung, hudfärg, kön eller religion.

Doping.

Alla medlemmar och all verksamhet inom Floby Volleybollklubb omfattas av de dopningsregler som är fastställda av Riksidrottsförbundet RF. Se RF:s Röda lista över förbjudna preparat. Se även SVBF:s antidopningprogram.

Alkohol.

Inget intag av alkohol får förekomma under match och träningsdagar eller dagen före.

Vid föreningssammankomster där ungdomar under 18 år medverkar råder också detta förbud.

Vid andra tillfällen där medlem representerar klubben skall stark restriktivitet  gälla.

Narkotika

Alla verksamhet inom Floby VK skall vara helt fri från användande av narkotika.

Tobak

Tävlings och träningsaktiviteter där ungdomar deltager skall vara helt rökfria, såväl på som utanför plan. Avser både ungdomar och vuxna. För föreningens medlemmar gäller även rökfrihet vid andra aktiviteter som föreningen arrangerar, där föräldrar och andra vuxna anmodas att iakttaga stor restriktivitet med rökning. Är ungdomar under 18 år närvarande är rökning aldrig tillåten.

Snus får användas av medlemmar över 18 år, med restriktivitet och diskretion.

Våld och Rasism.

Floby VK tillåter inte någon form av våld inom sin verksamhet. Ej heller att någon uttalar sig kränkande mot någon, inom eller utom vår förening beroende på dennes ursprung, hudfärg, kön eller religion.

Genomförande

·          Samtliga medlemmar skall göras medvetna om detta dokument och dess giltighet.

·          Det skall vara ett återkommande inslag i och genomsyra styrelsearbetet.

·          Tränare och lagledare har delegerat ansvarar för att budskapet efterlevs under träning/match.

·          Styrelsen ansvarar övergripande och för övriga delar av verksamheten

Åtgärder.

Detta dokument/policy skall vara en hjälp till att uppnå de mål föreningen har med sin verksamhet: att vara en förening som har plats för alla, och som med sin verksamhet stödjer både sina medlemmar som samhället i övrigt. Att skapa en vålds och drogfri miljö för våra ungdomar.

Om överträdelse sker mot dessa regler, skall föreningen aktivt försöka förmå medlemmen att ändra sitt beteende. Är det en minderårig skall föräldrar kontaktas  om så behövs.

Ingen får uteslutas ur verksamheten på grund av avsteg från dessa regler, medlemmen skall hjälpas till en bra framtid, inom såväl som utanför vår förening.

Vid överträdelse av RF:s dopingsbestämmeler skall dock föreningen iakttaga och följa RF:s beslut.

Uppdaterad: 2008-12-28 13:39
Skribent: Tord Ottosson

Logo SvVolley stående CMYK

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Banner för SVEA 190x150

Vi samarbetar med

Falköpings VK

Falköpingsvk_logo

Vi tackar alla våra sponsorer som gör det möjligt för oss att utöva vår idrott.

Autokaross

Falköpings mejeri